Electrovliegen

 

 
    

 

 

Het vliegen met een zweef- of motor vliegtuig voorzien van een elektromotor is de laatste jaren in opmars. Dit dankzij de huidige sterkere elektromotoren en de accu's welke grote stromen kunnen leveren.


Deze zwever ( Electra ) opgenomen met een videocamera geeft mooi aan hoe groot de propeller kan zijn van een motor voorzien van een vertraging.

Bij de VMCR is een bouwkit aanwezig waarmee ondermeer soortgelijk vliegtuig gebouwd kan worden. Vaak heeft een beginnende piloot al ervaring met modelbouw. Zoals een radiobestuurbare auto. Diverse onderdelen kunnen gebruikt worden voor de bouw van dit zweefvliegtuig zoals de motor, servo's en de accu.
Middels deze bouwkit kunnen de aanschafkosten aanmerkelijk gedrukt worden. Met name voor de jongere leden welke middels een krantenwijkje toch proberen om hun hobby te financieren.
Naast deze bouwkit voor een electrozwever heeft de club ook een "CLUBKIST" de zogenaamde "MALIBU" welke middels mallen , een tekening, en een bouwbeschrijving met geringe financiële middelen gebouwd kan worden.

Een paar foto's van electromodellen voorzien van verlichting.


  De "Hummel "van Gert Mulder
   
   

 

Ook een parachute voorzien van
een elektromotor behoort tot de mogelijkheden

Klik op de afbeelding om dit fimpje af te spelen.

 

 

Elbi  Dit model heeft de naam ELBI(Electric Bird) gekregen. De bouwer(Piet Hoevers) vond het een uitdaging om een elektrozwever te bouwen waarvan de vleugels een kromming hebben, zoals dat ook bij een echte vogel het geval is.

Overige gegevens:
Spanwijdte: 200 cm
Vlieggewicht : 850 gram
Motor: Speed Gear vertraging 1:4
Propeller: 10 x 8 accu's: 8 penlite's 750 MAH.
Motorloop: 3 x naar 150 meter hoogte

   
Cornell  

De bouwer (Wil Cornelissen) vond het een uitdaging, om een zo'n licht mogelijke elektrozwever te bouwen waarmee hij zo vaak mogelijk op één accupack kan vliegen.

Overige gegevens:
Spanwijdte: 200 cm.
Vlieggewicht : 900 gram.
Motor: Eco 600.
Propeller: 9 x 5.
Accu's: 8 x Sanyo EAL 1100 MAH.
Motorloop: 6 x naar 100 meter hoogte.

Wil Cornelissen is zeer bedreven in het fabriceren van bovengenoemde rompen welke gemaakt zijn van epoxy. Menig VMCR lid heeft inmiddels zo'n rompje waarmee een (elektro)zwever is gebouwd.

 

 

Voor meer informatie kunt u ons altijd emailen!

 

© Piet Hoevers